Latest

Mythbuster 2: Parti ais krim? 迷思二:雪糕党?


ice cream logo

Mythbuster 2: Parti ais krim?

Apabila pertama kali logo kami dilancarkan, ia menimbulkan sedikit tengkarah. Sebahagian daripada anda menyamakan kami dengan jenama ais krim yang terkenal. Bagi kami, ini bukanlah ide yang tidak baik tetapi kami bukanlah mengambil ilham dari jenama yang terkenal itu. Ais krim memang membawa kegembiraan kepada ramai orang muda dan tua. Kami juga ingin memberi kebahagiaan kepada rakyat, selaras dengan matlamat kami iaitu Masyarakat yang adil dengan ikatan kekeluargaan yang utuh dan dihormati.

Walaupun dikenali melalui logo ais krim, kami ingin menyampaikan pesanan yang penting: Kami mempunyai hati  di dalam kepala, BUKAN hati yang di dalam hati saja . Kami berharap pesanan ini membersihkan sebarang andaian.

Mari kita teruskan dengan soalan kedua daripada sepuluh soalan lazim yang ditanya anda:

Apakah maksud dan kepentingannya logo parti dan warna-warna?

SF_LOGO

Jawapan kami:

Logo parti menunjukkan kepala dengan hati yang di dalamnya dan menunjukkan bahawa Parti mempunyai kepentingan rakyat Singapura, pertama dan yang paling diutamakannya di dalam hati. Ia datang dari hati kami sebagaimana Kami Berfikir dengan Hati kami. Warna merah mewakili kepercayaan kami untuk Singapura dan menunjukkan semangat ahli-ahli parti untuk memperjuangkan kepentingan rakyat Singapura yang didahulukan. Berlatarbelakangkan  warna putih bermaksud integriti dan ketelusan dan kami menegakkan nilai-nilai murni ini demi  mencapai satu masyarakat yang adil, dengan ikatan kekeluargaan yang utuh dan dihormati untuk semua rakyat Singapura.


迷思二:雪糕党?

当我们第一次展现我们的党标时,的确造成了一些轰动。其中有些国人将我们比喻成为某个著名雪糕品牌。这想法还不错.我们认为,虽然我们和这个品牌没什么关联,但雪糕的确给许多年少的和乐龄人士带来喜悦。我们也渴望把快乐带给国人们。这与我们的愿景,“一个公平的社会,必须具有凝聚力的家庭和受人尊敬的国人”相配合。

尽管如此,我们的党标想要传达这个主要的信息, 那就是: 我们是以心设在脑内,而不是两个心。希望这能解答您的误解和明白这个道理。

让我们继续从十大问答题中来分解我们的第二个问题;

国人党的党标,颜色是有什么意思和含义?

SF_LOGO

我们的回应:

党的标志显示出我们是以心和脑合为一体的,代表了我党是一个以新加坡人的利益为先的政党。首先,在我们的内心世界里,表示着我们用心来想。红色代表我们对新加坡的信念并显示出我党的会员以激情来为新加坡人争取利益为先的政党。白色背景代表诚实正直与透明。我们维护这些价值观用来建立我们所追求的“一个公平社会,富有凝聚力的家庭和所有的新加坡公民能够受到尊敬。

Categories: Latest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s